Şeful ANPC merge săptămâna viitoare la Bruxelles să clarifice ordonanţa privind creditele populaţiei

Ziarul Financiar 31.10.2010

Preşedintele Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, merge săptămâna viitoare la Comisia Europeană, la Bruxelles, pentru a clarifica modul de aplicare a ordonanţei 50 privind creditele populaţiei şi consideră că nu vor exista probleme, scrie Mediafax.

"Săptămâna viitoare voi merge la Bruxelles. Am solicitat o întrevedere la nivelul Comisiei Europene, ca să clarificăm, nu pentru că am fi primit o scrisoare. Am primit într-adevăr şi o scrisoare, una pentru lămuriri, nu de atenţionare sau de sancţionare a României. Vom merge, vom discuta la nivelul CE şi am convingerea - din punctul nostru de vedere, aşa cum şi Consiliul Concurenţei a considerat -, că nu avem probleme", a spus Cerbulescu, în cadrul emisiunii "După 20 de ani", difuzată duminică la ProTV.

El a precizat că OUG 50 nu este ilegală şi a fost avizată înainte de a fi aprobată de Guvern de mai multe autorităţi ale statului, inclusiv de Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE), cel care "veghează" asupra legalităţii şi includerii corecte într-un act normativ a unui stat membru a directivelor europene.

"Din momentul în care DAE a pus acest aviz (...) nu a existat niciun fel de altă discuţie, decât că această ordonanţă, cu toate prevederile sale, este corectă. Şi am vorbit cu ministrul care coordonează DAE şi a spus că România nu are niciun fel de probleme din partea Comisiei Europene", a spus Cerbulescu. Citiţi mai mult despre modul de aplicare a ordonanţei 50 pe www.mediafax.ro