România, te iubesc: Coloşii industriali, în ruină

Ziarul Financiar 01.11.2010

Economia duduia mai acum vreo doi-trei ani. Cel putin, la Guvern duduiala se auzea. Ce avem de fapt?

"Avem sute, mii de hectare de ruine, de moloz, colţuri de clădiri abandonate rămase dovada unei industrii, dar şi dovada neputinţei politicienilor noştri", a mărturisit Alex Dima, cel care a prezentat în ediţia din 31 octombrie a emisiunii Romania, te iubesc! o anchetă despre situaţia în care se află coloşii industriali din ţara noastră.

Dacă în urma cu 60 de ani românii se lăudau cu timpul record în care erau capabili să pună o industrie pe picioare, acum sunt tot fruntaşi. În ceea ce priveşte timpii record în care reuşesc să-şi culce la pământ industria, din păcate.

În ultimii 20 de ani au fost făcute una cu pământul fabrici, uzine, centre de cercetare, combinate, iar toate aceste locuri au încăput pe mâinile hoţilor de tot felul.

"Din combinatele patriei se fură tot. De la fier până la cărămidă, cabluri, ferestre... tot. La Republica ne-am întâlnit cu hoţii de fier vechi. Mulţi. La Tractorul Braşov umbla în voie prin centrul de cercetare, la Călan nu-i mai întreaba nimeni de sănătate", a povestit corespondentul Ştirilor Pro Tv. Citiţi mai multe despre coloşii industriei româneşti pe www.stirileprotv.ro.