Bogdan Vasile pleacă de la Reader’s Digest la Epamedia

Autor: Adriana Rosoga 01.11.2010

Bogdan Vasile, fostul country manager pe România şi Bulgaria al Reader's Digest, a fost numit în funcţia de director executiv (CEO) al companiilor Euromedia şi Beta Cons, membre ale reţelei de publicitate outdoor Epamedia care anul trecut au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 12,5 mil. euro.

Bogdan Vasile are o experienţă de peste 15 ani în media şi publicitate, în cadrul agenţiilor Zenith Media şi Starcom MediaVest, iar printre obiectivele sale actuale se numără şi consolidarea poziţiei companiei sau câştigarea de cotă de piaţă şi de licitaţii media.

În cei opt ani de activitate în cadrul Starcom MediaVest, Vasile a dezvoltat unul dintre primele proiecte de evaluare calitativă a panourilor stradale.
Înainte de numirea lui Bogdan Vasile în funcţia de CEO, cele două companii au avut la conducere un director general interimar, reprezentant al grupului austriac Epamedia. La începutul acestui an, grupul şi-a luat director financiar (CFO) de la cel mai mare grup din industria farmaceutică locală A&D Pharma - Claudiu Manolescu.
Epamedia este prezentă pe piaţa din România din 2005, când a achiziţionat companiile Beta Cons şi Euromedia. Conform raportului Media Fact Book realizat de Initiative, Epamedia este liderul pieţei de outdoor cu o cotă de piaţă de 30,5% în 2009.

Conform reprezentanţilor holdingului, Bogdan Vasile va reprezenta companiile Epamedia pe piaţa din România, având ca ţintă coordonarea departamentelor de vânzări şi marketing ale Euromedia şi Beta Cons.
Printre concurenţii principali pe piaţa locală ai Epamedia se numără Affichage, News Outdoor şi Clear Channel.