Ordonanţa 50 nu e retroactivă, spune Băsescu

Ziarul Financiar 02.11.2010

Premierul Boc a spus membrilor Biroului Permanent Naţional (BPN) al PDL că ordonanţa 50/2010 nu se va aplica contractelor în derulare, conform publicaţiei Adevărul.

Surse din PDL prezente la BPN ar fi confirmat publicaţiei că Emil Boc a recunoscut că Ordonanţa creditelor va fi modificată în favoarea băncilor. "Această măsură avantajează băncile comerciale care şi-au făcut lobby susţinând că vor avea pierderi de sute de milioane de euro".

Totuşi, Boc nu le-a oferit colegilor de partid mai multe detalii legate de înţelegerea pe Ordonanţa creditelor. Şeful misiunii FMI a refuzat să spună despre ce a discutat la Cotroceni, motivând că nu este constructiv să prezinte public opţiunile care nu au fost adoptate.

"E o falsă impresie că ar fi o acţiune retroactivă. Ea nu acţionează pentru perioada care a trecut, ci în derularea creditului, acţionează pentru viitor. E o falsă abordare că ar afecta contracte deja existente. Ea veghează la derularea în continuare, nu în trecut", a precizat ieri noapte preşedintele României Traian Băsescu, citat de Mediafax.