Cine este Dan Bulucea, noul country manager al Google

Autor: Magraon Andreea 03.11.2010

Dan Bulucea, country managerul Google în România, a demisionat în primăvară din funcţia de director de marketing al Microsoft, reprezentanţa locală a celui mai mare producătorului de software din lume, după 12 ani în cadrul companiei.

El şi-a motivat atunci decizia prin dorinţa "de a face altceva" şi a declarat că avea oferte din alte părţi, dar că evalua alternativele, una dintre acestea fiind începerea unei afaceri în domeniul IT&C.

Bulucea a fost numit în 2006 în funcţia de director de marketing şi business (BMO Lead) al Microsoft România, după ce a ocupat timp de trei ani funcţia de Senior Platform Strategy Manager la Centrul Microsoft pentru Europa Centrala şi de Est din Germania. Noul şef al Google România deţine un MBA şi este licenţiat în informatică.

Google a căutat un country manager pentru România încă din 2008, când Radu Tudorache, care a ocupat funcţia timp de un an, a plecat la Romtelecom. Din această funcţie, Bulucea va conduce biroul gigantului internet de la Bucureşti şi se va ocupa de dezvoltarea afacerilor şi implementarea strategiei Google în România, stabilirea unor relaţii de afaceri cu partenerii români şi vânzarile directe de publicitate