Constantin Noica se lansează în cyberspaţiu

Autor: Ziarul de Duminica 03.11.2010

"Doing Time..." de Constantin Noica, volum editat de George Sandulescu (175 pagini), va apărea online la Editura pentru Literatură Contemporană, sub auspiciile Universităţii din Bucureşti, director Lidia Vianu (Catedra de Engleză), în colaborare cu Consiliul Britanic şi cu Institutul Cultural Român. Volumul cuprinde: "Atitudinea Noica" (de G. Sandulescu), "Pray for Brother Alexander" (traducere în limba engleză de Wendy Noica-Muston) şi un eseu al lui Constantin Noica despre Logos şi Timp în limbile engleză şi franceză. Titlul englez al volumului este un joc de cuvinte în bună măsură intraductibil: înseamnă pe de o parte "a face închisoare", iar pe de altă parte "a se ocupa de noţiunea de Timp". Volumul este primul din "Noica Anthology: for the Benefit of the Students that Noica Was Never Allowed to Have" (în trei părţi).

El poate fi consultat şi descărcat începând cu data de 7 noiembrie 2010, la adresa de internet http://editura.mttlc.ro/noica.doing-time.html.

Editura pentru Literatură Contemporană a mai publicat volumul de critică "The Joycean Monologue" de George Sandulescu, "Opere Complete" de Mihail C. Vlădescu, volume de poezie, în traducere şi bilingve, de Peter Ackroyd, Ruth Fainlight, Alan Brownjohn, George Szirtes, Fiona Sampson. Editura publică lucrări atât în limba engleză, cât şi în limba română.