Ruşii de la Mechel au triplat producţia Laminorul Brăila după primele nouă luni

Autor: Adrian Cojocar 03.11.2010

Combinatul metalurgic Laminorul Brăila (LMRU) preluat recent de grupul rusesc Mechel, a realizat în primele nouă luni din acest an circa 92.000 de tone de profile laminate, volum în creştere de trei ori faţă de aceeaşi perioadă din 2009, se arată într-un raport al companiei.

În aprilie, Mechel a anunţat că a preluat combinatul Laminorul Brăila de la Donau Commodities printr-o tranzacţie în valoare de 9,4 mil. euro.

"În 7 luni de activitate s-a investit în tehnologie şi mediu peste 800 mii euro. Scopul principal al investiţiilor este creşterea volumului de producţie a profilelor laminate şi scăderea costurilor de producţie. De asemenea, un accent va fi pus pe lărgirea ariei geografice a pieţelor de desfacere", spun reprezentanţii Mechel.

Laminorul Brăila este cel de-al patrulea combinat metalurgic deţinut de Mechel în România, pe lângă cele de la Târgovişte (COS), Câmpia Turzii (INSI) şi de la Buzău, Ductil Steel, acesta din urmă fiind achiziţionat de ruşi la începutul anului 2008 într-o tranzacţie de 142 mil. euro.