Argo Real Estate negociază restructurarea creditului pentru un mall din Suceava

Autor: Marius Oncu - Mediafax 03.11.2010

Fondul de investiţii Argo Real Estate se află în negocieri avansate cu Alpha Bank privind restruc­turarea unui împrumut pentru mallul Suceava Shopping City, iar discuţiile s-ar putea încheia până la sfârşitul anului, a anunţat compania.

Argo a primit un împrumut de 50 de milioane de euro de la Alpha Bank, din care mai are de achitat 47,1 milioane de euro, la care se adaugă do­bânzile şi comi­sioanele aferente.
Suceava Shopping City a fost deschis în aprilie anul trecut, în urma unei investiţii de 68 de milioane de euro. La sfârşitul lunii martie, mallul era evaluat la 59,8 milioane de euro, în scădere de la 66,1 milioane de euro în septem­brie anul trecut.

Argo, care deţine 50% din mall-ul din Suceava prin intermediul subsidiarei Suceava Shopping City Srl, a amânat pe perioada nego­cierilor plata ratei aferente lunii octombrie, se arată într-un comu­nicat al fondului.

Decizia de amânare a plăţii reprezintă o încălcare a termenilor din acordul de împrumut până la obţinerea acordului formal al comisiei pentru cre­dite a băncii, se arată într-un comu­nicat al Argo. Potrivit con­trac­tului, suma de 47,1 milioane de euro rămasă de achitat din prin­cipalul împru­mu­tului este amortizată prin rate trimestriale de 357.000 de euro, urmând ca în septem­brie 2012, la încheie­rea perioadei de rambursare, Argo să plătească o sumă mai mare.
Argo Real Estate Opportunities Fund, înregistrat în Guernsey, a fost lansat în luna august a anului 2006, cu un capital de 100 de milioane de euro. Fondul deţine în România Sibiu Shopping City şi Suceava Shopping City.