România, să fii sănătoasă! Reţete fictive de 6 miliarde de lei la Suceava

Autor: Pro TV 04.11.2010

Campania desfăşurată de Pro TV, "România, să fii sănătoasă", vine cu încă o dovadă a faptului că fondurile alocate pentru bolnavi pot ajunge chiar în buzunarele celor care sunt angajaţi să supravegheze plăţile făcute de stat.

Spunem ca sistemul sanitar este subfinanţat, dar nu vedem pe unde se scurg banii. Este vorba despre schema reţetelor false, prin care de la Casa de Asigurări pot fi suflate miliarde, chipurile pentru medicamente gratuite şi compensate.

La Suceava, chiar şefa Casei Judeţene de Asigurari este cercetată de procurori pentru că ar fi eliberat în calitate de medic teancuri de reţete folosindu-se de datele pacienţilor din sistem.

Parchetul a început urmărirea penală pentru înşelăciune şi fals, într-o anchetă complexă. Reţete false, pacienţi fictivi şi 6 miliarde de lei pagubă sistemului sanitar. Aceasta este povestea doctoriţei suspectată că, profitând de faptul că la un moment dat a fost şefa casei de asigurări, a folosit datele unor plătitori de CAS pentru a-şi spori averea. Citiţi mai multe pe www.stirileprotv.ro.