Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea reţelei de magazine Plus de către LIDL Germania

Autor: Adrian Voicu 04.11.2010

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică prin care LIDL Germania preia controlul asupra magazinelor PLUS din România, conform unui comunicat al autorităţii.

"Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. Analiza Consiliului Concurenţei a relevat faptul că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei", se arată în comunicat.

Prin preluarea magazinelor Plus, Lidl intră în Romania şi pe segmentul discounterilor, până acum fiind prezent pe piata romanească doar cu lantul de hipermarketuri Kaufland.

În februarie, grupul german Lidl a anunţat că va prelua de la Tengelmann reţelele de magazine de discount Plus din România şi Bulgaria. Lidl face parte din grupul german Lidl & Schwartz. Plus a deschis primele magazine în România în anul 2005. Reţeaua are o gamă de peste 1.500 de produse.