Băsescu: Retrimiterea legii pensiilor a fost o mână întinsă tuturor partidelor, inclusiv opoziţiei

Ziarul Financiar 04.11.2010

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, joi, la RRA, atitudinea opoziţiei faţă de Legea pensiilor, el spunând că a găsit o motivaţie rezonabilă pentru a întoarce legea în Parlament la o revotare, gestul său fiind "o mână întinsă" tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv opoziţiei.

Şeful statului a mai spus la RRA că dacă partidele de opoziţie ar fi venit la consultări, la Cotroceni, ar fi discutat de asemenea despre impasul care s-ar putea crea în Cameră pe tema Legii pensiilor.

"Eu am propus, anterior, o soluţie. Având în vedere că unul din motivele disputelor de la Cameră era chiar legea pensiilor, am găsit o motivaţie rezonabilă pentru a o întoarce la Parlament şi pentru a crea condiţii ca disputele politice pe marginea acestei legi să fie încheiate în Parlament. Gestul meu a fost tratat de opoziţie aşa cum vedeţi. Nici nu mai dau drumul legii; s-au aşezat pe ea. Nici n-a contat gestul. Eu aveam toate condiţiile, inclusiv avizul de constituţionalitate al Curţii Constituţionale. Puteam să promulg legea. A fost o mână întinsă Parlamentului şi tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv opoziţiei. Practic, le-am dat satisfacţie, în a avea legea revotată. Modul cum a fost tratat gestul meu îl vedeţi, aşa că ce încredere pot să am, în continuare?!", a spus şeful statului. Citiţi mai mult despre retrimiterea legii pensiilor pe www.mediafax.ro