Transporturile spun că anvelopele de iarnă devin obligatorii în două săptămâni

Autor: Mediafax 05.11.2010

Guvernul va aproba, în maxim două săptămâni, ordonanţa de urgenţă privind obligativitatea echipării maşinilor cu anvelope de iarnă în perioada 1 noiembrie-31 martie, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu.

"Mă interesează siguranţa cetăţeanului în trafic. Cei care sunt pregătiţi pentru iarnă nu trebuie să fie victimele celor nepregătiţi. Noi, la Ministerul Transporturilor, avem multe costuri când trebuie să deblocăm un drum blocat de maşinile care nu s-au pregătit pentru iarnă şi, personal, cred că este o măsură bună", a spus Boagiu, la o vizită de lucru, cu premierul Emil Boc, la noul terminal al Aeroportului Otopeni.

Potrivit unui proiect de OUG elaborat de ministerul Transporturilor, şoferii de autoturisme şi camioane vor fi obligaţi să utilizeze anvelopele de iarnă în perioada 1 noiembrie-31 martie, în caz contrar urmând să plătească amenzi cuprinse între 2.500 lei şi 4.000 de lei, şi să achite daunele aduse elementelor care compun drumul dacă nu au asigurare. Citiţi mai mult despre echiparea maşinilor cu anvelope de iarnă pe www.mediafax.ro