Adrian Paunescu va fi inmormantat duminica in cimitirul Bellu

Autor: Adrian Voicu 05.11.2010

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Adrian Paunescu a fost depus la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania, situat pe Calea Victoriei din Bucuresti. Poetul va fi inmormantat duminica, in cimitirul Bellu, scrie Pro TV.

Uniunea Scriitorilor din Romania si Asociatia Scriitorilor Bucuresti au declarat, intr-un comunicat, ca Adrian Paunescu a fost "o figura de mare popularitate a ultimelor decenii", iar prin disparitia sa "literatura romana pierde un poet notabil si un talentat gazetar".

Primarul general Sorin Oprescu a declarat ca poetul Adrian Paunescu va fi inmormantat, duminica, in Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor.

"Este unul dintre marii romani care m-a onorat cu prietenia lui. Profit de ocazie pentru a transmite condoleante familiei. Paunescu va fi inmormantat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu, cu onorurile cuvenite unei vieti, as putea spune emotionante", a spus edilul Oprescu.

Intre timp, zeci de oameni au trecut vineri prin fata locuintei lui Adrian Paunescu din centrul Capitalei pentru a depune flori si drapele ale Romaniei sau pentru a aprinde o lumanare in memoria poetului.

Poetul Adrian Paunescu s-a stins din viata in aceasta dimineata la ora 07:15, dupa o lunga lupta cu boala, la varsta de 67 de ani. Diabetul de care acesta suferea i-a afectat mai multe organe, iar azi-noapte starea poetului s-a inrautatit.