Marko: Cerem PDL să găsească soluţii pentru deblocarea situaţiei şi pentru adoptarea Legii educaţiei

Autor: Mediafax 06.11.2010

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, la Târgu Mureş, după şedinţa Consiliului Permanent, că Uniunea aşteaptă de la PDL, în următoarele zile, soluţii pentru deblocarea situaţiei şi pentru adoptarea Legii educaţiei, menţionând că dacă legea nu va fi deblocată Uniunea nu va putea merge "mai departe", informează Mediafax.

Liderul UDMR a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei Consiliului Permanent, că în acest moment există o criză a coaliţiei, în care sunt puse sub semnul întrebării coeziunea şi solidaritatea coaliţiei.

El a spus că atunci când şi-a asumat intrarea la guvernare UDMR a avut în vedere rezolvarea problemelor legate de criza economică, dar şi fiindcă a considerat că există posibilitatea unei reforme generale a societăţii româneşti. El a spus că al treilea deziderat al UDMR a fost, atunci când a intrat la guvernare, lărgirea drepturilor minorităţilor şi progresul în relaţiile interetnice.

"Prin blocarea Legii educaţiei este în pericol atât continuarea reformei generale, cât şi lărgirea drepturilor minorităţilor", a spus Marko.

El a arătat că cele trei deziderate "sunt absolut necesare pentru a merge mai departe cu actuala coaliţie". Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.