Cei aproape 9.000 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic pentru 15 zile

Autor: Mediafax 09.11.2010

Cei aproape 9.000 de angajaţi ai combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi vor intra, pe rând, în şomaj tehnic pentru o perioadă de cel mult 15 zile, după ce îşi vor lichida zilele de concediu de odihnă rămase pentru anul în curs, urmând să primească, în această perioadă, 85 la sută din salariu, scrie

Mediafax Business

.

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a informat sindicatele că timpul de lucru va fi redus cu 20 de zile lucrătoare, ca urmare a diminuării producţiei.

"După anunţul referitor la oprirea temporară a unui furnal, ArcelorMittal Galaţi a avut o întâlnire cu partenerii sociali pentru a defini condiţiile de lucru din această perioadă. Reducerea producţiei înseamnă şi o diminuare a timpului de lucru cu 20 de zile lucrătoare, iar concluzia întâlnirii a fost că în combinat se va aplica şomajul tehnic", a declarat Dorian Dumitrescu, country communicator al ArcelorMittal Galaţi.

Potrivit acestuia, angajaţilor li se va acorda, mai întâi, concediul de odihnă neefectuat, iar apoi vor intra în şomaj tehnic pentru o perioadă de maximum 15 zile, până la finalul lunii decembrie.

"În ianuarie, dacă perioada de 20 de zile nu a fost completată, vor primi concediu de odihnă pe 2011, pentru diferenţă", a mai spus Dorian Dumitrescu.