Nestor: Onorariile avocaţilor au scăzut în doi ani cu 40%. Din zona „gri“ vin „oferte kamikaze“ cu care e greu să concurezi

Autor: Cristi Moga 09.11.2010

Avocatul Ion Nestor, 57 de ani, cel care a fondat şi conduce de 20 de ani firma NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen), unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil, spune că acesta este un al doilea an de scădere a pieţei avocaturii, pe fondul problemelor cu care se confruntă economia şi companiile.

"Nu a fost un an care să-mi înşele aşteptările. Nu ne-am aşteptat la minuni. Am avut un buget conservator, care să ţină cont de adversităţi. Contextul economic nu s-a îmbunătăţit. Nimic din ce s-a întâmplat în ultimele 18 luni nu a fost în măsură să ducă la o reluare a unei creşteri economice sănătoase", a declarat Nestor.

Nestor, alături de soţia sa Manuela, coordonează afacerea firmei de avocatură, precum şi alte afaceri de consultanţă, având în total o echipă de 133 de avocaţi şi consultanţi.

Firma de avocatură a NNDKP a înregistrat anul trecut încasări de 13,9 milioane de euro, mai mici cu 6% faţă de 2008, fiind pe locul doi în topul celor mai mari firme din România, după primul an de scădere a veniturilor pe fondul problemelor cu care se confruntă clienţii, care au pus presiune inclusiv pe costurile cu serviciile juridice externalizate.

"Referitor la piaţa avocaturii, estimările sunt strict empirice. După ce anul trecut în piaţă a avut loc o scădere, apreciez că în 2010 veniturile firmelor de avocatură vor mai scădea cu 10-15%. Nivelul onorariilor medii, raportat la 2008, a scăzut cu până la 40%. În ziua de astăzi este aproape imposibil să fundamentezi o ofertă care să-ţi dea speranţe de a câştiga un proiect, în condiţiile în care au apărut tot felul de «oferte kamikaze» din zona gri a avocaturii, cu care firmele care practică o avocatură onestă nu pot concura", apreciază Nestor.

El nu doreşte să intre în detalii privind aceste firme, dar presa a scris de-a lungul timpului despre contracte importante atribuite de instituţii de stat unor firme cu câţiva avocaţi, în timp ce o parte din companiile private au tendinţa de a-şi alege consultanţii juridici în funcţie de cea mai avantajoasă ofertă financiară, fără a ţine cont de experienţa sau "numele" firmei.

"N-am scăzut standardele cu preţul profitabilităţii, care are un impact direct asupra partenerilor. Gradul de încărcare din ultimele şase luni de zile a fost mai ridicat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Există mai multă activitate, dar veniturile sunt cel mult egale. Cu alte cuvinte, lucrăm mai mult pe aceiaşi bani", spune Nestor, fără a da informaţii privind veniturile estimate pentru acest an. "Totdeauna ultimele trei luni ale anului aduc modificări în ceea ce priveşte veniturile. Faţă de ce am bugetat, deocamdată suntem deasupra", s-a rezumat să menţioneze avocatul.

Litigiile, cea mai puternică practică

Pe fondul scăderii semnificative a numărului de tranzacţii şi a proiectelor imobiliare, practica de litigii, coordonată de Ana-Diculescu Şova, a devenit noul motor al NNDKP, care asistă printre altele trei bănci în legătură cu aspectele ridicate de implementarea şi aplicarea Ordonanţei de Urgenţă 50/2010, dar şi în litigiile cu clienţii şi autorităţile de protecţie a consumatorilor, şi face parte, alături de Muşat & Asociaţii şi Ţuca Zbârcea & Asociaţii, din echipa de avocaţi care asistă Rompetrol în litigiul cu statul privind obligaţiunile nerăscumpărate de peste 500 de milioane de euro.

"Departamentul de litigii a devenit practica cea mai puternică, în care avem 30 de avocaţi şi alţi 5-6 în curs de angajare. Avem o activitate susţinută pe litigiile comerciale, fiscale, proprietate intelectuală, iar 2011 este un an în care aceste domenii vor continua să crească", apreciază Nestor.

Pe segmentul de fuziuni şi achiziţii, în schimb, după ce Nestor a lucrat de-a lungul timpului în tranzacţii precum vânzarea Romtelecom, achiziţia Petrom de către OMV sau vânzarea BCR, acum trebuie să se "mulţumească" cu afaceri de ordinul milioanelor sau zecilor de milioane de euro, precum fuziunea dintre Campofrio şi Caroli, achiziţia de către Sixt New Kopel a dealerului IPSO sau asistarea Sanoma la achiziţia site-urilor magazinuldecase.ro şi ansambluridecase.ro. "În zona de fuziuni şi achiziţii există constant de lucru, dar vorbim de tranzacţii mai mici, care înainte poate nici nu ne-ar fi tentat să le contractăm. Dar faţă de anul trecut, ele există. Sunt precum primii pescăruşi când te apropii de mal după o lungă perioadă petrecută în larg", nuanţează Ion Nestor.

Practici precum dreptul muncii, mediu sau protecţia datelor au continuat în schimb să crească, la fel ca divizia de consultanţă fiscală, care a ajuns la 22 de oameni, dintre care doi în Timişoara pentru a acoperi zona de vest a ţării.

Pe zona imobiliară compania continuă să colaboreze cu o serie de jucători semnificativi, precum israelienii de la GTC, pe care avocaţii NNDKP i-au asistat la închirierea unor spaţii în mallul Galleria Arad, aflat în construcţie, sau în birourile City Gate din Piaţa Presei Libere.

"O veste bună este faptul că în materie de imobiliare avem în continuare un grad de încărcare satisfăcător. Încă avem zece avocaţi care fac numai imobiliare şi avem de lucru pentru toţi. Avem o serie de clienţi care au supravieţuit şi au probleme curente plus proiecte de mică anvergură: achiziţii de părţi de proiecte, restructurări, optimizări, mentenanţă juridică."

Dacă numărul de proiecte imobiliare semnificative a scăzut, nici în ceea ce priveşte investiţiile în alte industrii lucrurile nu par mai îmbucurătoare, excepţiile numindu-se Renault, Ford sau Procter & Gamble.

"În privinţa unor investiţii noi, toată lumea este încă în expectativă. Cu excepţia unor investitori strategici, precum Procter & Gamble, pentru care investiţia de la Urlaţi are o semnificaţie geostrategică, ceilalţi jucători, pentru care driver-ul este profitabilitatea imediată, sunt reticenţi", explică avocatul.

Birou la Cluj

Nestor a făcut în acest an o mişcare strategică prin care a încheiat o colaborare cu Casa de Insolvenţă Transilvania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil, unde a asistat în procesul de reorganizare juridică firme precum Flanco sau Leonardo şi a obţinut mandate de lichidare pentru firmele care deţineau mallurile Tiago din Oradea şi City Mall din Bucureşti.

"Alianţa cu Casa de Insolvenţă Transilvania a fost benefică în acest an atât pentru ei, cât şi pentru noi. Suntem hotărâţi să o continuăm şi să o consolidăm. Există multiple sinergii între firme", spune Nestor, care va absorbi în următoarea perioadă firma de avocatură afiliată Casei de Insolvenţă Transilvania din Cluj, care va deveni cel de-al patrulea birou teritorial al firmei, după cele din Timişoara, Braşov şi Craiova.

"Până la sfârşitul anului dorim să avem un birou operaţional în Cluj, care va fi un birou NNDKP pe structura unei societăţi de avocatură existente. Clujul este o piaţă interesantă şi respectăm tradiţia acestei zone: nu poţi crea un birou în Cluj fără a profita de valorile locale", spune Nestor.

Avocatul vorbea la începutul anului 2008, înainte ca efectele crizei să se facă simţite în România, despre un plan ca în decurs de trei ani fie să renunţe la controlul asupra firmei, fie să se extindă pe o altă piaţă din regiune. La fel ca în cazul celor mai mulţi antreprenori români, criza a schimbat planurile şi priorităţile.

"La momentul respectiv, nu bănuia nimeni ce avea să urmeze. Tot ce am spus este sub beneficiu de inventar. Principala preocupare este administrarea firmei şi îmbunătăţirea mecanismelor interne. Mă preocupă să păstrăm ce am realizat: echilibrul din timpul furtunii, care nu pare să se stabilizeze, şi continuarea navigării în condiţii de siguranţă. Poate anul trecut eram mai îngrijoraţi, dar după doi ani de zile avem sentimentul că ne cunoaştem cu criza. Am trăit cu toţii cu speranţa că trimestrul patru va fi mai bun, dar din păcate revenirea pare o fata morgana", a conchis Nestor.