O parte din angajaţii lui Copos de la Piteşti au intrat în greva foamei pentru că patronul nu vine la negocieri

Autor: Mediafax 10.11.2010

Membrii comisiei de negocieri care îi reprezintă pe angajaţii societăţii producătoare de motoare electrice Ana Imep din Piteşti au intrat, miercuri, în greva foamei, nemulţumiţi că negocierile dintre conducerea fabricii şi sindicat au eşuat şi că George Copos nu vrea să vină să discute cu salariaţii, scrie Mediafax Business.

Cei cinci membri ai comisiei de negocieri sunt nemulţumiţi că negocierile dintre conducerea Ana Imep şi sindicat au intrat în impas, întrucât muncitorilor nu li s-a mai făcut o nouă ofertă salarială, în afara celei de luni, când li s-a oferit o mărire cu 80 de lei a salariului într-o singură tranşă începând cu 1 octombrie, precum şi achitarea în această lună a restanţei financiare de 215 lei la prima de Crăciun de anul trecut şi acordarea a cinci la sută cotă de participare pentru fiecare salariat la profit.

Angajaţii Ana Imep se află în cea de-a treia zi de protest. Aceştia au intrat în grevă generală pe termen nelimitat, luni dimineaţă, cerând majorarea salariilor.

Principala revendicare a salariaţilor vizează majorarea salariilor cu 220 de lei, de la 1 septembrie.