Ştiri pe scurt din politica internaţională

Autor: Mediafax 11.11.2010

Fostul preşedinte american George W. Bush a declarat că are "conştiinţa împăcată" cu privire la criza pe care o traversează SUA din 2008 încoace, chiar dacă politica sa a fost criticată din cauza celor mai grave probleme economice cu care se confruntă ţara în ultimele două generaţii.

Ministerul bulgar de externe îşi va reduce personalul, iar unele misiuni diplomatice din străinătate vor fi închise, ca parte a planului de diminuare a cheltuielilor.

Lideri ai Al-Qaida, între care şi fostul său purtător de cuvânt, kuweitianul Suleiman Abu Gheith, au părăsit recent Iranul pentru a se instala în Yemen, a anunţat cotidianul kuweitian Al-Qabas, citând un raport al unui serviciu de informaţii occidental.

Reţeaua de agenţi ruşi anihilată în iunie în SUA a fost livrată serviciilor americane de un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii de la Moscova, a anunţat cotidianul Kommersant, care afirmă că a identificat trădătorul.

Armata americană urmează să îşi suplimenteze în mod considerabil, până la sfârşitul lui 2012, stocul de armament de urgenţă depozitat în Israel. Potrivit publicaţiei, creşterea prevăzută valorează 400 mil. dolari şi se va adăuga stocului actual, a cărui valoare este estimată la 800 mil. dolari.