Auchan şi BelRom, 30 mil. € pe 12 ha din Electroputere

Ziarul Financiar 11.11.2010

Familia oamenilor de afaceri Mulliez, care controlează reţelele Auchan, Decathlon sau Leroy Merlin, a cumpărat alături de doi oameni de afaceri belgieni, manageri ai grupului BelRom, un teren de 12 hectare din platforma industrială Electroputere Craiova, într-o tranzacţie de peste 30 de milioane de euro.

"Acordul încheiat astăzi între Auchan şi K&S Developments (firmă controlată de Kris Carton şi Steven van den Bossche, manageri ai BelRom - n.red.) prevede achiziţia unei suprafeţe de 12 hectare din terenul deţinut de Electroputere Craiova şi construcţia centrului comercial ce se va deschide în semestrul II din 2011", au anunţat reprezentanţii Auchan.

Investiţia în proiectul care va avea o suprafaţă de 63.000 mp se va ridica la 90 mil. euro, din care peste 30 mil. euro reprezintă preţul de achiziţie al terenului pe care se află o structură care va fi integrată în viitorul centru comercial, potrivit unor surse apropiate afacerii.

În cadrul proiectului familia Mulliez va deschide atât un hipermarket Auchan, cât şi magazine Leroy Merlin, Decathlon, Kiabi şi un centru Norauto, în timp ce reprezentanţii BelRom vor închiria un spaţiu de 25.000 mp către circa 100 de chiriaşi, agentul proiectului fiind firma DTZ Echinox.

"Terenul a fost cumpărat într-un parteneriat 50-50", au mai spus reprezentanţii Auchan, care nu au oferit detalii privind preţul de achiziţie al terenului.

Reprezentanţii Electroputere spun că banii obţinuţi din vânzarea terenului vor fi folosiţi pentru achitarea "datoriilor istorice" ale companiei.