Pe ce PC-uri poate fi instalat Windows 7 la 699 lei

Autor: Magraon Andreea 14.11.2010

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a lansat pe piaţa lo­cală "Windows 7 Family Pack" - un pa­chet care include un DVD ce permite in­sta­la­rea sistemului de operare pe trei calcu­la­toare, la un preţ de aproximativ 699 de lei.

Preţul pentru pachetul de trei licenţe este semnificativ mai mic decât cel al unei singure licenţe Windows 7 pentru că "Windows 7 Family Pack" este destinat consumatorilor sau firmelor mici care folosesc deja legal ediţii anterioare ale sistemului de operare (XP sau Vista), dar vor să migreze la Windows 7.
"Produsul a fost lansat la un an de la cea a Windows 7 la cererea utilizatorilor din România. Produsul vine pentru a testa piaţa din România, dar şi pentru familiile care au mai multe computere în casă", a declarat pentru ZF Tudor Galoş, Windows Business Group Lead în cadrul Microsoft România. O singură licenţă Windows 7 - care este achiziţionată pentru un PC care nu are, spre exemplu, o versiune legală de Windows, costă în mod obişnuit între 700 şi 1.200 de lei, în funcţie de versiune. Împreună cu un PC nou, preţurile pentru o licenţă Windows 7 pornesc de la 439 de lei.

"Windows 7 Family Pack" conţine 3 licenţe Windows 7 Home Premium Up­grade şi DVD pentru instalare atât pentru 32 biţi, cât şi pentru 64 biţi. Microsoft a vândut 240.00 de licenţe Windows 7 în România într-un an de la lansare.