Angajaţii Ana Imep din Piteşti renunţă la grevă

Autor: Mediafax 15.11.2010

Angajaţii societăţii producătoare de motoare electrice Ana Imep din Piteşti au decis, luni, să întrerupă greva generală declanştă în 8 noiembrie şi să reia activitatea, acceptând ultima ofertă a patronatului, de majorare a salariilor cu 120 de lei începând cu 1 octombrie.

Potrivit liderului Sindicatului "Solidaritatea" Florian Stănculescu, conflictul de muncă s-a încheiat, iar noul contract colectiv de muncă dintre patronat şi sindicat urmează să fie semnat în această săptămână.

Vineri seară, salariaţii Ana Imep erau hotărâţi să continue greva generală, după eşecul negocierilor cu acţionarul majoritar, omul de afaceri George Copos, care nu a acceptat creşterea salarială solicitată de sindicate, de 210 lei.

"După discuţiile de vineri cu conducerea societăţii, oferta prevedea o creştere salarială de 110 lei, iar ulterior patronatul a adăugat 10 lei, astfel că suma finală propusă a fost de 120 de lei, oferta fiind acceptată astăzi de către angajaţii noştri. Oamenii s-au declarat de acord deoarece sunt comenzi şi exista pericolul ca fabrica şi noi toţi să avem pierderi mari dacă această grevă ar fi continuat. Oferta mai prevede şi ca plata diferenţei în contul primei de Crăciun din 2009 să se realizeze în cursul acestei luni, salariaţii să deţină o cotă de 5% de participare la profit, plata orelor suplimentare din timpul săptămânii să se efectueze cu sută la sută, ca sâmbăta şi duminica şi o protecţie socială adecvată în caz de disponibilizare. De asemenea, patronatul a renunţat la măsura tăierii primelor de Paşte şi de Crăciun", a explicat liderul sindical Florian Stănculescu.