Braşovenii de la Allview anunţă o tabletă PC cu Google Android cu ecran de 7 inchi la 200 de euro

Ziarul Financiar 16.11.2010

Visual Fan, companie braşoveană care comercializează sub brandul propriu Allview diverse produse electronice, va lansa luna viitoare pe piaţa locală o tabletă PC cu sistemul de operare Google Android 2.1, ecran de 7 inchi, şi conectitivitate Wi-Fi.

Gadgetul, denumit "Tableta PC Allview AllDro", va fi disponibil în mai multe reţele de magazine de la jumătatea lunii viitoare la un preţ de aproximativ 800 de lei (200 de euro), a precizat pentru ZF Lucian Peticilă, directorul general al companiei. Preţul final urmează să fie stabilit în cursul acestei săptămâni.

Tableta Allview are procesor ARM11 la 800 MHz, un ecran de 7 inchi dualtouch, capacitate de redare de conţinut în format Full HD, memorie flash de 2 GB, şi conectitivitate WiFi. Echipamentul are porturi mini HDMI, Mini USB şi MicroSD. Cu reţeaua wireless pornită tableta are un timp de funcţionare de 6 ore, potrivit companiei.

Potrivit lui Lucian Peticilă la tabletă va putea fi ataşat în viitor şi un modul 3G care să permită conectarea tabletei la reţelele de internet mobil ale operatorilor telecom.

Echipamentul permite printre altele navigarea pe internet, accesul la e-mailuri, reţele sociale, citirea de cărţi în format electronic şi apeluri prin reţeaua Wi-Fi.