Cumpărătorii complexului Planorama, în insolvenţă, contestă raportul administratorului judiciar

Autor: Cristina Cuncea 17.11.2010

Cumpărătorii din ansamblul Planorama, în insolvenţă, contestă raportul administratorului judiciar, printre altele pentru că în document nu sunt arătate cauzele reale ale intrării în incapacitate de plată a dezvoltatorului complexului, firma Euro Habitat şi că nu a fost publicat tabelul creditorilor, informează Mediafax.

Raportul administratorului judiciar provizoriu, firma Conexpert, a fost publicat la 9 noiembrie în Buletinul procedurilor de insolvenţă, iar în urma analizei acestuia Asociaţia cumpărătorilor a decis contestarea documentului din mai multe motive, se arată într-un comunicat al reprezentanţilor cumpărătorilor din complex.

Aceştia susţin că administratorul judiciar provizoriu, Ion Constantin, a notificat noi termene pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor împotriva debitoarei Euro Habitat, respectiv prelungirea perioadei cu 64 de zile, cu mult peste intervalul legal de 30 de zile, ceea ce reprezintă o încălcare a legislaţiei.

De asemenea, cumpărătorii susţin că administratorul judiciar provizoriu nu a anunţat judecătorul sindic că este suspendat din calitatea de practician în insolvenţă la data numirii sale, inducănd-ul pe acesta în eroare.