Cătălin Chelu şi ceilalţi trei reţinuţi au fost arestaţi preventiv în această dimineaţă. Secretele dosarului de mită de 1 milion de euro

Ziarul Financiar 21.11.2010

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinscu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea au fost reţinuţi pentru 24 de ore sâmbătă, iar duminică dimineaţă au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Bucureşti.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei în timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, informează, duminică, Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit DNA, Cătălin Chelu i-a promis lui Valentin Fătuloiu, iniţial, un milion de euro pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile din Planul Naţional de Combatere a Evaziunii Fiscale, cuantumul fiind schimbat, cu ocazia întâlnirii din 12 noiembrie, la 50.000 euro şi foloase de 270.000 euro, relatează Gândul.

Cu ocazia întâlnirii din 12 noiembrie, Cătălin Chelu a mai oferit aceleiaşi persoane cu funcţie de conducere din MAI suma de 300.000 euro, în numerar şi suportarea cheltuielilor pentru construirea unei case în valoare de aproximativ 120.000 euro, în scopul ca denunţătorul, folosindu-se de influenţa ce derivă din funcţia de secretat de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să intervină pe lângă directorii din conducerea unei societăţi comerciale şi să-i determine să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea oficială a lui Chelu în evidenţele Registrului Comerţului în calitate de acţionar al respectivei societăţi comerciale.

În 19 noiembrie 2010, Chelu a remis denunţătorului Fătuloiu suma de 212.850 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 euro), pentru soluţionarea favorabilă a dosarelor penale în care cel dintâi şi complicii săi sunt cercetaţi, ocazie cu care s-a organizat flagrantul. Pentru remiterea acestei prime tranşe de bani, Chelu a fost ajutat de Badea şi Constantinescu. Citiţi mai multe pe www.gandul.info.