Ştiri pe scurt din businessul internaţional

Autor: Livadariu Andreea 23.11.2010

Agenţii FBI au percheziţionat birourile a trei fonduri de investiţii, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, scrie The Washington Post. Mandatele de percheziţie au fost executate pentru Level Global Investors din New York, Diamondback Capital Management din Stamford şi Loch Capital Management din Boston, ca parte dintr-o investigaţie asupra industriei de servicii financiare.

Cantitatea de metale rare exportate de China a scăzut în luna octombrie cu 77% faţă de luna precedentă, după ce guvernul a redus cotele de export la jumătate pentru a doua oară consecutiv, scrie Bloomberg. În luna octombrie, cantitatea de metale rare exportate a fost de 830 de tone metrice, faţă de 3.660 de tone metrice în septembrie.

Fondul de 20 mld. dolari creat de compania petrolieră BP ar putea fi suficient pentru a acoperi pagubele create de deversarea din Golful Mexic, a declarat Kenneth Feinberg, persoana desemnată de preşedintele Barack Obama să se ocupe de supervizarea plăţii compensaţiilor.

Creditorii internaţionali ai Greciei au acceptat să ofere ultima tranşă din împrumut ţării care a primit un ajutor financiar în valoare de 110 mld. euro de la UE şi FMI, însă îi cer să depună mai multe eforturi pentru a reduce deficitul pe anul viitor, scrie BBC News. Grecia estimează că va reduce deficitul în 2011 la 7,5% din PIB.