Unii dintre cei mai grei oameni din conducerea Petrom pleacă

Autor: Roxana Petrescu 24.11.2010

Reinhard Pichler, directorul financiar (CFO), şi Gerald Kappes, responsabil pentru activitatea de gaze şi energie, părăsesc Petrom, cea mai mare companie locală, în locul lor fiind numiţi alţi manageri care-şi vor începe mandatul de la 1 ianuarie 2011.

Schimbările din cadrul companiei au loc în contextul în care de anul viitor întreg grupul OMV, acţionarul majoritar al Petrom, va avea un nou CEO, Wolfgang Ruttenstorfer urmând să-şi încheie mandatul.

Potrivit unor declaraţii recente făcute de CEO-ul OMV, Mariana Gheorghe, actualul director general executiv al Petrom, îşi va continua mandatul, aceasta fiind reconfirmată în funcţie.

Pichler şi Kappes au jucat un rol major în dezvoltarea Petrom. Astfel, Pichler a fost omul din spatele cifrelor celei mai mari companii din România încă de la privatizarea Petrom în 2004. La momentul în care Petrom a intrat în portofoliul OMV, compania avea pierderi de 240 mil. euro şi afaceri de circa 2 mld. euro. În primele nouă luni ale acestui an, compania a raportat vânzări de peste 3 mld. euro şi un profit net de 336 mil. euro.

"Reinhard Pichler a fost membru în directoratul Petrom încă de la privatizarea companiei şi a condus cel mai amplu program de transformare a sistemului financiar al unei companii din sud-estul Europei, având un rol determinant în transformarea Petrom într-o companie profitabilă şi modernă", spune Ruttenstorfer.

La rândul său, Gerald Kappes, responsabilul pentru activitatea de gaze şi energie, este omul în mandatul căruia Petrom a făcut unul dintre cei mai importanţi paşi strategici intrând pe sectorul producerii de energie electrică atât din surse convenţionale, gaze naturale, cât şi regenerabile, vânt.

"Gerald Kappes a participat în mod direct la diversificarea activităţilor Petrom în domeniul energiei", mai spune CEO-ul OMV.

În locul celor doi manageri au fost numiţi Daniel Turnheim, în funcţia de CFO, şi Hilmar Kroat-Reder, care va fi responsabil pentru activitatea de gaze naturale şi energie.

Conform datelor Petrom, Turnheim a studiat Administrarea Afacerilor în cadrul Universităţii de Studii Economice şi Afaceri din Viena, în 2002 alăturându-se grupului OMV.
"Începând cu 2007, Turnheim ocupă poziţia de director corporate controlling OMV", mai spun reprezentanţii Petrom.