Directorul operaţional al centrelor comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România a plecat din grupul Anchor după 11 ani

Autor: Cristi Moga 28.11.2010

Radu Tănăsescu, 33 de ani, directorul operaţional al companiei Anchor Grup, proprietarul primelor malluri din Capitală (Bucureşti Mall şi Plaza România), a părăsit la începutul acestei luni firma în care a lucrat mai bine de 11 ani, fiind cel mai longeviv manager român din cadrul firmei.

Tănăsescu s-a angajat la Anchor Grup în septembrie 1999, când compania deschidea primul mall din România, Bucureşti Mall în Vitan, şi a avansat în 2003 pe poziţia de leasing manager pentru spaţiile din Plaza România, pentru ca în 2006 să preia integral conducerea asupra operaţiunilor comerciale ale companiei. "În prezent sunt implicat în câteva proiecte ca şi consultant, iar aceasta îmi pare calea cea mai bună având în vedere că doresc să muncesc, dar să pot dedica timp şi familiei mele care s-a extins acum patru luni şi jumătate cu un băieţel", a declarat pentru ZF Tănăsescu. Plecarea directorului operaţional vine la doar câteva luni după ce din Anchor Grup, companie controlată de grupul FIBA, au plecat şi preşedintele (Tunc Capa), directorul executiv (Ibrahim Paksoy), precum şi directorul de investiţii (Ali Capa), dar Tănăsescu spune că plecarea sa "nu are legătură" cu restul mutărilor din firmă. Reprezentanţii acţionarilor nu au transmis informaţii legate de plecarea lui Radu Tănăsescu până la închiderea ediţiei.

Anchor Grup este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari de pe piaţa locală, unde controlează mallurile Bucureşti Mall şi Plaza România, clădirea de birouri Anchor Plaza, dar şi ansamblul rezidenţial InCity Residences, de pe Calea Dudeşti.