Documente oficiale ale administraţiei de la Washington arată punctele slabe ale politicienilor din întreaga lume: Angela Merkel evită riscurile şi este rareori creativă

Autor: Mediafax 29.11.2010

Cancelarul german, Angela Merkel, evită riscurile, apreciază diplomaţi americani în documentele confidenţiale dezvăluite de WikiLeaks şi publicate duminică de săptămânalul Der Spiegel, informează Mediafax.

"Se teme de riscuri şi rareori se arată creativă ", se arată într-un document transmis de ambasada americană la Berlin în data de 24 martie 2009, care adaugă că Merkel este considerată "tenace atunci când se află în dificultate" şi este "metodică, raţională şi pragmatică".

Cum sunt văzuţi liderii mondiali de administraţia americană - GALERIE FOTO

Diplomaţii americani au însă o atitudine dură faţă de ministrul german de Externe, vicecancelarul Guido Westerwelle, liderul liberalilor din FDP. Conform Der Spiegel, acesta este considerat incompetent şi antiamerican, iar personalitatea sa "exuberantă" îl transformă într-o persoană imprevizibilă.

Liderul CSU, aripa bavareză a partidului CDU, Horst Seehofer, este criticat pentru lacune grave. "Nu are mare lucru de spus în ceea ce priveşte politica internaţională şi pare să ignore fapte de bază", afirmă diplomaţii americani, adăugând că acesta s-a declarat surprins să afle că jumătate dintre cei 40.000 de militari încă staţionaţi în Germania se află în Bavaria, landul pe care îl conduce din 2008. Vedeţi alte puncte slabe ale politicienilor germani pe www.mediafax.ro.