Ce se întâmplă în oraşul tău de Ziua Naţională. Harta festivităţilor

Ziarul Financiar 01.12.2010

Ceremonii militare, slujbe religioase, depuneri de coroane şi mii de porţii de fasole cu cârnaţi. Aşa se sărbătoreşte "1 Decembrie de criză" în majoritatea oraşelor din România, scrie Gândul.

Aproximativ 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând ministerelor Apărării Naţionale, Internelor, SRI şi SPP participă, miercuri, la parada de Ziua Naţională.

La festivităţi vor fi aduse avioane, elicoptere, transportoare de trupe, ambarcaţiuni şi maşini de luptă. MAI va participa cu un bloc de defilare format din trei subunităţi de jandarmi şi pompieri, câte un detaşament de tehnică aparţinând Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi o formaţiune de cavalerie a Jandarmeriei.

SRI va fi reprezentat de un detaşament format din 59 de ofiţeri şi subofiţeri care va fi urmat de autospeciale de intervenţie pentru executarea misiunilor de luptă.

SPP aduce două dispozitive specializate în protecţia demnitarilor, unul pentru oraş, celălalt pentru zonele greu accesibile sau pentru deplasarea în condiţii de vreme nefavorabilă.

Vedeţi cum se sărbătoreşte Ziua Naţională în România, împreună cu o hartă a festivităţilor pe www.gandul.info.