Cotidianul The Telegraph va cere bani pentru conţinutul online

Autor: Magraon Andreea 01.12.2010

Cotidianul britanic The Daily Telegraph va introduce un sistem de plată pentru conţinutul online începând cu 2011, relatează Financial Times. The Telegraph se alătură astfel unor publicaţii mari precum The Times, The Sunday Times sau chiar Financial Times, care cer bani pentru articolele postate pe site-urile lor, în condiţiile în care presa se confruntă cu o scădere a vânzărilor şi a volumului de publicitate atras.

Potrivit reprezentanţilor Telegraph Media Group, compania care deţine cotidianul, va fi introdus un model mixt de plată care le va permite accesul cititorilor şi la articole gratuite. "Decizia finală nu a fost luată încă, dar nu se va cere bani pentru toate articolele, la fel ca la The Times", a declarat o persoană apropiată situaţiei.

Site-ul publicaţiei, www.telegraph.co.uk, a atras în luna octombrie 33,9 milioane de vizitatori, cu 6% mai mult decât în aceeaşi perioadă a lui 2009, potrivit FT.

The Times, cotidianul britanic deţinut de gigantul media News Corp, al mogului Rupert Murdoch, a fost prima publicaţie care a introdus plata pentru conţinutul online. Cititorilor ziarului li s-a cerut din 2 iulie o liră sterlină pe zi sau două lire pe săptămână pentru accesul la conţinutul online.