Petrecerea de revelion la un hotel de cinci stele costă între 350 lei şi 1.000 de lei. De unde vin diferenţele?

Autor: Mirabela Tiron 01.12.2010

Peste 1.500 de locuri în restaurante şi săli de evenimente pun la dispoziţie hotelurile de cinci stele din Bucureşti pentru petrecerea de Anul Nou, preţurile pachetelor începând de la 350 de lei de persoană şi până la 990 de lei, potrivit datelor de la oficialii hotelurilor JW Marriot, Radisson Blu, Crowne Plaza, Athénée Palace Hilton.



Cu mâncare mediteraneană, italienească şi alte preparate din bucătăriile internaţionale, dar şi cu petreceri tematice, unele hoteluri de lux din Capitală au reuşit deja să vândă aproape jumătate din locurile disponibile pentru petrecerea de Anul Nou.

"Până în acest moment avem 350 de rezervări confirmate şi plătite pentru cele trei petreceri de revelion pe care le organizăm în sălile Grand Ballroom, Constanţa şi restaurantul Champions, care cumulează 700 de locuri", a declarat Meda Vasiliu, directorul de marketing şi de vânzări al hotelului de cinci stele JW Marriott.

Hotelul are o capacitate de 402 camere şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 26 milioane de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
Cel mai ieftin pachet de revelion la JW Marriott costă 400 de lei de persoană (95 de euro) pentru petrecerea din restaurantul Champions, iar cel mai scump ajunge la 890 de lei (211 euro) pentru petrecerile din Grand Ballroom şi sala Constanţa. Aceste pachete includ bufet şi bar nelimitat la băuturi, dar şi spectacole susţinute de Horia Brenciu, Vicky Allen sau Publika Show.
Bal mascat la Crowne Plaza
Şi la hotelul de cinci stele Crowne Plaza au fost rezervate până acum aproape jumătate din cele 180 de locuri disponibile în cele două restaurante
La Veranda şi la Brasserie, preţul începând de la 600 de lei (142 euro) de persoană, potrivit datelor de pe site-ul hotelului, care va organiza un bal mascat în noaptea de Anul Nou. Printre preparatele care se vor servi în noaptea de Anul Nou se numără platouri cu crabi, homari şi peşte afumat, dar şi carne de porc, piep de curcan sau ren.
În perioada 24 decembrie - 3 ianuarie, hotelul practică pentru serviciile de cazare un tarif de 224 de lei (53 de euro) pe noapte pe camera single sau dublă, de aproape două ori mai puţin decât preţul practicat, de exemplu, pentru o noapte de cazare la sfârşitul lunii noiembrie, potrivit informaţiilor de la departamentul de rezervări al hotelului.
Cu 200 de locuri în restaurante s-a pregătit şi hotelul de cinci stele Athénée Palace Hilton, care va organiza petrecerea de Anul Nou în Cafe Athénée şi restaurantul italienesc Roberto's. Dacă petrecerea din Cafe Athénée costă 350 de lei de persoană, cea din Roberto's costă 750 de lei (178 euro). "Se poate opta pentru un pachet de cazare de 895 lei/persoană ce conţine petrecerea de Anul Nou din restaurantul Roberto's, cazare în 31 decembrie, cu micul dejun pe data de 1 ianuarie", potrivit reprezentanţilor hotelului Athénée Palace Hilton, deţinut de omul de afaceri George Copos. Până în prezent au fost rezervate 15% din locurile puse la dispoziţie de Athénée Palace Hilton.
Hotelul Radisson Blu, cel mai mare hotel de cinci stele după capacitatea de cazare, organizează două petreceri de Anul Nou, una în sala de evenimente Atlas Ballroom (500 de locuri), care costă 980 de lei de persoană şi una în restaurantul Prime Steaks, pentru care tariful de persoană este mai mic, 780 de lei. Dacă la hotelurile de cinci stele JW Marriott, Athénée Palace Hilton, Radisson Blu şi Crowne Plaza se organizează petreceri publice de Anul Nou, la Howard Johnson se organizează petreceri de revelion doar la cerere.
"Suntem de părere că este mai bună o abordare personalizată, care să ia în considerare preferinţele punctuale ale unui anumit grup atât în ceea ce priveşte meniul, cât şi entertainment-ul, prin urmare am decis să creăm petreceri private în locul celor publice. Pentru revelion avem deja rezervări de evenimente private, la fel ca în anii trecuţi", a declarat Sonia Năstase, directorul general al hotelului de cinci stele.
Încercări de a mai atrage venituri
Petrecerile de Anul Nou reprezintă o sursă importantă de venituri pentru hotelierii din Capitală, în condiţiile în care anul acesta businessurile unităţilor de cazare s-au majorat cu o singură cifră în cel mai fericit caz, după ce în 2009 vânzările hotelurilor de lux s-au redus cu până la 30% pe fondul unei cereri mai mici pentru serviciile de cazare şi evenimente.

Potrivit estimărilor ZF, noaptea de revelion poate aduce în conturile hotelurilor de cinci stele până la 100.000 de euro dacă se ia în considerare numărul de pachete scoase la vânzare şi preţul pe pachet.