Pogonaru, AOAR: România taxează excesiv munca

Autor: Mediafax 06.12.2010

România are un dezechilibru în domeniul fiscal pentru că impozitează munca în mod excesiv şi capitalul sub limitele europene, ceea ce duce la existenţa unei evaziuni fiscale naturale pentru că oamenii preferă să ia salariul prin dividende sau în plic, consideră preşedintele AOAR, Florin Pogonaru, citat de Mediafax.

"Suntem total dezechilibraţi în domeniul filozofiei fiscale. Avem o filozofie fiscală total dezechilibrată, care impozitează excesiv munca şi sub limitele europene capitalul. Atât timp cât nu vom putea să echilibrăm sistemul vom avea evaziune fiscală în mod natural pentru că toată lumea va prefera să ia salariul dându-şi dividende şi plătind în plic decât să plătească în mod stupid un asemenea cost pentru impozitarea muncii", a spus Pogonaru în cadrul unui seminar organizat la BNR.

Totodată, reprezentantul AOAR consideră că România are probleme în privinţa absorbţiei fondurilor europene, iar atragerea acestora ar trebui să pornească de la motivarea funcţionarilor care se ocupă de acest sector. Citiţi mai mult despre impozitarea muncii din România pe www.mediafax.ro