Planul Guvernului: Restrângerea numărului de persoane scutite de plata CAS

Autor: Mediafax 06.12.2010

Guvernul intenţionează să restrângă numărul de persoane scutite în prezent de la plata contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) prin unificarea bazei de calcul a acestor contribuţii şi eliminarea diferenţelor între diferite sisteme de asigurări privind categoriile de venituri luate în calcul.

Modalitatea de restrângere a numărului de persoane scutite de la plata CAS este prevăzută într-un document oficial discutat de Guvern în luna iulie.

La acel moment, preşedintele Traian Băsescu declara că va trebui făcută ordine şi în sistemul de pensii, menţionând, de asemenea, că orice venit, inclusiv pensia minimă şi ajutorul de şomaj, trebuie impozitat.

Documentul oficial indica intenţia Guvernului de a unifica baza de calcul a contribuţiilor sociale prin eliminarea diferenţelor privind categoriile de venituri luate în calcul între diferite sisteme de asigurări, operaţiune care va restrânge numărul persoanelor scutite la plata CAS şi va plafona beneficiile acordate asiguraţilor. Citi]i mai mult despre restrângerea numărului de persoane scutite de plata CAS pe www.mediafax.ro