Google Nexus S: de ce spun bloggerii că e "cel mai bun telefon de pe piaţă" - galerie FOTO

Autor: Radu Racu 06.12.2010

Google se pregteşte să lanseze în a doua jumătate a lunii decembrie smartphone-ul Google Nexus S, produs de coreenii de la Samsung, variantă îmbunătăţită a modelului Nexus One, lansat în ianuarie 2010, cu care compania spera pe atunci să detroneze supremaţia iPhone. Primul proiect a fost un eşec în materie de vânzări - 135.000 de unităţi vândute în primele 74 de zilei, în timp ce iPhone a vândut 1 milion de exemplare în aceeaşi perioadă- însă versiunea de acum, pe care jurnaliştii de la Tech Crunch au avut ocazia să o testeze timp de trei zile, este în opinia lor "cel mai bun telefon de pe piaţă la ora actuală".

Telefonul Google Nexus S este creat pe platforma lui Samsung Galaxy S, principalul urmăritor al iPhone-ului, cu vânzări de 5 milioane de unităţi anul acesta, din care 3 milioane numai în SUA. Google va evita greşeala pe care a făcutâo cu Nexus One de a vinde direct consumatorilor şi va colabora cu reţeaua Best Buy în SUA şi Carphone Warehouse în Marea Britanie. Conform companiei, modelul va fi disponibil din 16 decembrie.

Conform TechCrunch, Google Nexus S are un ecran tactil AMOLED de 4 inci cu o rezoluţie de 400X800 şi o calitate a imaginii depăşită doar de iPhone 4. Sistemul de operare va fi Android 2.3, creat special pentru acest model. De fapt, Google Nexus S este aşteptat să devină telefonul de referinţă pentru acesastă versiune de Android, ceea ce i-ar putea aduce vânzări consistente, în condiţiile în care sistemul de operare este lider pe piaţa smartphone-urilor.

Designul Google Nexus S vine cu îmbunătăţiri faţă de modelul anterior, fiind mai uşor şi mai subţire. Dimensiunile sunt 63mm x 123.9mm x 10.88mm (lăţime, lungime, grosime).

Telefonul are un procesor Hummingbird de 1GHz, cel mai rapid de pe piaţ în prezent. Bateria rezistă circa 6 ore în consum continuu de voce şi date audio-video. Conform datelor oficiale, telefonul va avea o durată de 400 de minute de convorbiri 3G , 841 de minute pe 2G şi o perioadă de aşteptare de până la 714 ore.

Google Nexus S are o cameră de 5 megapixeli cu bliţ, giroscop, accelerometru, busolă,Wifi, GPS, bluetooth, senzor de proximitate şi de lumină. Memoria internă este de 16 Gb, fără posibilitate de extindere.

Una din funcţiile importante ale telefonului, cel puţin pentru inovaţiile tehnologice care urmează să fie implementate, este Near Field Communication (NFC) - aplicaţie care va permite citirea de informaţii de pe obiecte cu cip, cu aplicări multiple cum ar fi plata cu telefonul în loc de card de credit prin simpla alăturare de un senzor.

Concluzia jurnaliştilor de la TechCrunch: Dacă ai un Iphone, probabil că nu-l vei schimba cu Google Nexus S. Dacă eşti însă fan Android, sigur vei vrea acest telefon.

TechCrunch este cel mai important site de teste, ştiri şi analize în domeniul IT&C, cu peste 4,5 milioane de membri înscrişi. Pe 28 septembrie 2010 AOL a anunţat că va cumpăra site-ul, într-o tranzacţie estimată la 30 de milioane de dolari.