Câştigul salarial în sectorul bugetar a crescut

Ziarul Financiar 07.12.2010

Câştigul salarial mediu nominal net nu s-a modificat în octombrie faţă de septembrie, menţinându-se la 1.340 lei, această valoare este însă cu 2,5% sub cea din aceeaşi lună a anului anterior, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Şi câştigul salarial mediu brut s-a menţinut în octombrie la aceeaşi valoare din septembrie, de 1.846 lei, se arată într-un comunicat al INS.

Nivelurile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare (3.276 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (796 lei).

În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă în administraţie publică (11,3%) - ca urmare a acordării, în unele instituţii publice, de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanţă), plăţii sumelor din alte fonduri (inclusiv pentru perioade anterioare), dar şi ca efect al disponibilizării personalui cu salarii mici, în învăţământ (3,9%) - ca urmare a plăţii cu ora a cadrelor didactice (inclusiv a celor lucrate peste normă), pentru cumulul de funcţii al acestora, respectiv ca efect al disponibilizării personalului suplinitor care realiza câştiguri salariale mici şi în sănătate şi asistenţă socială (2,1%) - ca urmare a acordării de prime ocazionale, plăţii orelor suplimentar lucrate, dar şi ca efect al disponibilizării personalului cu salarii mici. Citiţi mai mult despre câştigul salarial al bugetarilor pe www.mediafax.ro