Google începe angajările în România

Ziarul Financiar 07.12.2010

Dan Bulucea, noul şef al Google România, a stabilit biroul unde compania îşi va desfăşura activitatea şi începe acum recrutările. În primă fază, nu vor fi mai mult de zece oameni.

"Am găsit deja biroul şi urmează să începem să formăm şi o echipă", spune acum Dan Bulucea despre primele mişcări pe care le face de când a fost numit şeful companiei în România, la începutul lui noiembrie. "Demersurile de deschidere a unui biroul la Bucureşti au început însă de acum câteva luni", mai spune el.

Pentru început, echipa nu va fi formată din mai mult de zece oameni, cu precădere specializaţi în marketing, vânzări şi suport. Ulterior însă, pe măsură ce operaţiunile vor fi extinse pe piaţa locală, şi numărul angajaţilor va creşte, spune Bulucea. Alături de echipa locală vor lucra angajaţi din toate colţurile lumii, chiar dacă nu vor raporta direct biroului local, ci nu vor face practic decât să deservească prin activitatea lor şi piaţa din România.

Până acum, activitatea Google de aici a fost coordonată de o echipă de zece oameni din Irlanda, unde se află cel mai mare centru operaţional din regiune, dintre care patru români. Angajaţii din centrul de cercetare şi dezvoltare din Elveţia s-au ocupat de adaptarea şi localizarea serviciilor folosite de consumatorii români, iar componenta de suport s-a făcut din Polonia.

Citiţi mai multe despre planurile pentru biroul din România al Google pe www.businessmagazin.ro