Atacul hackerilor împotriva site-urilor "anti-WikiLeaks" a afectat şi plăţile online din România

Ziarul Financiar 09.12.2010

Un grup de hackeri care susţin organizaţia WikiLeaks cât şi pe fondatorul acesteia, Julian Assange, a blocat miercuri site-ul Mastercard, făcând indisponibile serviciile online ale companiei în mai multe ţări, printre care şi România, a anunţat miercuri compania Netopia Sistem.

"Indisponibilitatea serviciilor Matercard din cursul zilei de ieri a avut impact asupra plăţilor online cu cardul din România. Cu toate acestea, situaţia a fost remediată iar tranzacţiile online cu carduri Mastercard au fost reluate în cursul serii de ieri ", a precizat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem, companie care deţine mobilPay.ro, platformă din Romania care oferă plăţi online prin card bancar şi plăţi prin SMS.

Un grup de activişti cibernetici au anunţat miercuri că vor lansa mai multe atacur informatice împotriva companiilor "anti-WikiLeaks". Până ieri fuseseră afectate site-urile MasterCard, PayPal, Postfinance precum şi adresa de mail a avocatului care repreziuntă acuzarea în procesul de viol intentat fondatorului WikiLeaks.