Isărescu: Pentru un brand de ţară trebuie mai multe branduri puternice în interiorul ţării

Ziarul Financiar 10.12.2010

Brandul României ar trebui susţinut în primul rând de mai multe branduri puternice interne, iar o bună reputaţie a serviciilor şi bunurilor româneşti poate fi atinsă doar dacă se schimbă valorile societăţii şi creşte competitivitatea, afirmă guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de Mediafax.

"România ca atare are nevoie de un brand, se vorbeşte de un brand, dar ca să ai un brand de ţară trebuie să ai în interior mai multe nume puternice, mai multe branduri. Cred că cea mai bună corelaţie între un brand şi o bună reputaţie e legat de ceea ce promovăm - competitivitate, care este lozinca sub care trebuie sa ne dezvoltăm în perioada următoare, în următorii zece ani. (...) Cred că următorii zece ani trebuie să fie dominaţi de acest cuvant: competitivitate", a spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la un seminar privind brandurile româneşti.

Pentru fi competitive pe piaţa europană firmele româneşti trebuie să creeze servicii performante şi pe baza acestor produse şi servicii performante să îşi dezvolte branduri distince, reputate şi puternice. Citiţi mai mult despre ce crede guvernatorul BNR că este nevoie pentru un brand de ţară pe www.mediafax.ro