Ministru francez: România nu recunoaşte frontiera cu R. Moldova. MAE: Afirmaţiile nu corespund realităţii

Autor: Mediafax 10.12.2010

Ministerul român de Externe susţine că afirmaţiile ministrului francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, referitoare la pretinsa nerecunoaştere de către România a frontierei de stat cu Republica Moldova "nu corespund realităţii".

"MAE a luat notă de afirmaţiile ministrului francez pentru Afaceri Europene referitoare la pretinsa nerecunoaştere de către România a frontierei de stat cu Republica Moldova şi doreşte să precizeze că ele nu corespund realităţii", se arată într-un comunicat al MAE remis, vineri, agenţiei Mediafax.

De asemenea, MAE consideră că stabilirea de legături între aderarea la Schengen şi relaţia cu R. Moldova este o încercare de deviere a discuţiei către alte subiecte.

"Conexiunile între chestiunea aderării României la Spaţiul Schengen şi relaţia României cu Republica Moldova sunt artificiale. Acestea constituie o încercare de deviere a discuţiei către subiecte nelegate de criteriile Schengen, pe care România le îndeplineşte, conform tuturor evaluărilor misiunilor europene de verificare în domeniu", susţine Ministerul de Externe. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro