Allview vine cu primul mobil dual sim cu 3G şi WiFi

Autor: Adrian Seceleanu 13.12.2010

Visual Fan, companie braşoveană care comercializează sub brandul propriu Allview diverse produse electronice, a lansat primul său telefon mobil propriu care se poate conecta la reţele mobile 3G şi la re­ţele Wi-Fi - proiect anun­ţat de companie la începutul acestui an. Telefonul, care se asea­mă­nă cu un cele produse de compania canadia­nă RIM (Black­berry), poate funcţiona simultan cu două cartele sim şi costă aproximativ 500 de lei (120 de euro).

"Am vândut 1.500 de unităţi în 17 zile", a declarat pentru ZF Lucian Peticilă, directorul general al Visual Fan. "Telefonul este disponibil şi prin reţele de retail GSM precum Germanos, Fonomat sau Euro-GSM, iar unele dintre ele aplică subvenţii telefonului, dacă este achiziţionat cu abonamente", a adăugat el.

Telefonul, denumit Allview Q1 G3T, permite recepţionarea mesajelor e-mail printr-o aplicaţie care, potrivit companiei, permite reducerea volumului de date transferat pe mobil. "Aplicaţia de PushMail permite primirea automată pe telefon a mesajelor din contul de e-mail de la serviciu şi din conturile personale precum Gmail, Hotmail sau Yahoo!. Prin PushMail Mobiquus, traficul de date şi implicit costurile conexiunii sunt reduse prin funcţia de comprimare a fişierelor", potrivit reprezentanţilor Allview. Mobilul permite deschiderea fişierelor de tip Adobe Reader (pdf), a arhivelor şi a documentelor de tip imagine sau video şi a tuturor fişierelor din suita Office, inclusiv Microsoft Office 2007.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania este deţinută integral de Camelia Cotună, 36 de ani, din Braşov. Visual Fan a înregistrat în 2008 un profit brut de 40.000 de euro, la afaceri de 2,6 milioane de euro.