Nokia N8 intră în oferta Orange de la 169 de euro

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 13.12.2010

Nokia N8, un smartphone cu un ecran sensibil la atingere de 3,5 inchi, cameră foto de 12 megapixeli, care este capabil să descarce date din reţelele de internet mobil cu viteze de până la 10,2 Mbps, este disponibil din această săptămână în magazinele operatorilor locali de telefonie mobilă şi ale retailerilor, a anunţat reprezentanţa locală a companiei finlandeze, cel mai mare producător de mobile din lume.

"Nokia N8 va ajunge în această săptămână pe canalele oficiale ale Nokia", au anunţat reprezentanţii filialei locale a companiei finlandeze prin intermediul conturilor deschise de companie pe reţelele sociale Facebook şi Twitter. Nokia România este urmărită de 1.000 de persoane pe Twitter şi de 21.000 de persoane pe Facebook. Primul operator care a anunţat includerea Nokia N8 în oferta comercială este Orange, numărul unu pe piaţa locală telecom, care vinde terminalul la preţuri pornind de la 169 de euro pentru clienţii noi care încheie abonamente pe doi ani, la un tarif pornind de la 21 de euro pe lună. Ambele valori includ TVA. Fără abonament, Nokia N8 este disponibil la Orange la un preţ de aproximativ 470 de euro, potrivit datelor publicate pe pagina web a companiei.

Nokia, care deţine în România şi o fabrică în judeţul Cluj - cu un business de peste un miliard de euro în 2009, este numărul unu pe piaţa locală de telefoane mobile, inclusiv pe segmentul smartphone-urilor, potrivit datelor de pe piaţă. Anual, românii cumpără aproximativ patru milioane de telefoane mobile, iar ponderea smartphone-urilor este de aproximativ 7% din numărul de unităţi vândute.

Nokia România şi-a intensificat în acest an eforturile de promovare pe piaţa locală, compania punând accent pe oferta de smartphone-uri, în condiţiile în care concurenţa pe acest segment a crescut puternic.