Vedeţi aici ce diferenţe sunt între abonamentele iPhone 4 de la Orange şi Cosmote: cine oferă mai multe minute şi cel mai mare trafic de date

Autor: Adrian Seceleanu 16.12.2010

O comparaţie între abonamentele pentru iPhone echivalente ale Orange şi Cosmote arată că operatorul deţinut de OTE şi Deutsche Telekom oferă mai multe minute naţionale şi în reţea, şi un număr mai mare de SMS-uri în reţea.

Astfel, la abonamentele cu tarife de aproximativ 29 de euro pe lună, Cosmote oferă 220 de minute naţionale, faţă de 200 la Orange, 1.500 de minute în reţea faţă de 1.200 la Orange şi 1.500 de sms-uri în reţea faţă de 900 la Orange. Cu acelaşi plan tarifar, Cosmote oferă 220 de mesaje multimedia (MMS) în reţea, în timp ce Orange oferă 50 de MMS-uri către orice reţea mobilă naţională.

Cei doi operatori au abordări diferite în ceea ce priveşte traficul de date şi tarifarea lui. Cosmote oferă un trafic de date mai mare (1,5 GB) dar taxează volumul de date care depăşeşte această limită cu 0,0036 euro / MB în timp ce Orange oferă un trafic inclus mai redus (1 GB), dar nu taxează traficul suplimentar, care se realizează însă la o viteză mai mică (de 128 kbps).

Acelaşi tip de diferenţe există şi în cazul celor mai scumpe abonamente ale Cosmote şi Orange, de aproximativ 49 de euro pe lună.