Orange a lansat propriul magazin de aplicaţii pentru telefoane mobile

Autor: Magraon Andreea 22.12.2010

Orange, cel mai mare operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală, a lansat propriul magazin de aplicaţii, Orange App Shop, care le permite utilizatorilor să achiziţioneze aplicaţii pentru telefoane mobile inteligente, care vor fi achitate odată cu emiterea facturii pentru serviciile de comunicaţii sau din contul cartelei PrePay, au anunţat reprezentanţii companiei. Pentru început, magazinul este disponibil pentru 10 modele de telefoane cu sistem de operare Android, Java sau Symbian.

Cele zece terminale sunt HTC Hero, HTC Desire, Samsung Galaxy-S, LG GT540, Sony Ericsson X10-mini, Sony Ericsson Satio U1, Nokia C5-00, Nokia 6303-classic, Nokia 6303i şi Nokia 6700-classic. "În perioada următoare se va extinde gama de telefoane compatibile, iar acestea vor avea acces la Orange App Shop direct din meniu. Magazinul de aplicaţii poate fi descărcat gratuit din Portalul Orange pe mobil şi oferă acces la aplicaţii, jocuri, tonuri de apel şi wallpaper-e", au declarat reprezentanţii companiei.

App Shop nu include şi aplicaţii pentru iPhone sau iPad, având în vedere că acestea sunt disponibile doar prin intermediul Apple.

Traficul de date pentru navigare şi descărcare este gratuit, iar între 22 decembrie - 31 ianuarie, clienţii care îşi instalează Orange App Shop primesc cadou 5 aplicaţii din diferite domenii.