Americanii de la CML extind cu 35% capacitatea fabricii din Sibiu

Autor: Laurentiu Cotu 29.12.2010

Producătorul de sisteme de iluminat pentru industria auto CML Innovative Technologies din Sibiu, controlat de investitori americani, estimează că va încheia acest an cu o cifră de afaceri de circa 9,9 mil. lei (2,3 mil. euro), în creştere cu 72% faţă de rezultatele obţinute în 2009. Compania a încheiat exerciţiul financiar din 2009 cu o cifră de afaceri de 5,8 mil. lei (1,3 mil. euro).


CML intenţionează ca începând de anul viitor să-şi extindă capacitatea de producţie cu 30-35% şi să realizeze noi investiţii atât în clădire, cât şi în echipametele de producţie. Conducerea companiei nu a oferit informaţii suplimentare despre valoarea investiţiei sau provenienţa fondurilor necesare realizării acestui proiect, însă nici despre capacitatea actuală de producţie a unităţii de la Sibiu.

CML Innovative Technologies este prezentă pe piaţa din România începând din anul 2008, când acţionarii americani au decis deschiderea unei facilităţi de producţie în Sibiu, pe Platforma Industrială Vest, suprafaţa totală a fabricii fiind de 4.200 mp. Utilajele necesare producţiei au fost transferate din fabricile CML din Franţa şi Cehia.

''Consider că în industria auto lucrurile s-au stabilizat, după o scădere puternică a vânzărilor la începutul crizei. Anul acesta piaţa a fost stabilă şi sperăm că va rămâne la fel şi în 2011, însă suntem încă departe de nivelul pieţei de dinaintea crizei'', a declarat pentru ZF Transilvania Marius Bologa, director general CML Innovative Technologies din Sibiu.

Peste 95% din producţia fabricii CML din România merge la export, printre clienţii companiei fiind Renault, Nissan, Peugeot-Citroen, Volkswagen, Audi, General Motors, Opel, Toyota, Honda, Mercedes, dar şi Dacia.

Compania are în prezent 150 de angajaţi şi intenţionează ca anul viitor să depăşească pragul de 200 de salariaţi. Marius Bologa coordonează afacerile din Romania ale CML Innovative Technologies de la începutul anului 2008, înainte acesta deţinând o funcţie similară în cadrul subsidiarei din România a producătorului spaniol de componente auto Caucho Metal Productos (CMP).

CML Innovative Technologies este filiala locală a grupul american cu acelaşi nume, unul dintre furnizorii mondiali de soluţii de iluminat pentru domeniul auto. Printre competitorii companiei din Sibiu pe piaţa europeană se află producătorii de componente auto Hella şi Valeo. Grupul american CML Innovative Technologies, cu peste 1.200 de angajaţi, înregistrează venituri anuale de 175 mil. dolari şi deţine filiale în Franţa, Germania, Marea Britanie, Cehia, România, dar şi în China.