Samsung continuă seria de succes Galaxy. După lansarea Galaxy S şi Galaxy Tab, urmează un concurent pentru iPod - Galaxy Player

Autor: Magraon Andreea 29.12.2010

Compania sud-coreeană Samsung va lansa luna viitoare un player portabil care va reda musică, videoclipuri şi se va conecta la internet, o încercare a companiei de a rivaliza cu iPod, dispozitivul asemănător al americanilor de la Apple, relatează Bloomberg.

Dispozitivul, numit "Galaxy Player" va rula pe platforma Google Android, va avea o cameră video în partea din faţă care va permite videochatul. Potrivit lui Nam Ki Yung, purtătorul de cuvânt al companiei, playerul va fi pus în vânzare în Coreea de Sud din luna ianuarie.

Samsung a încercat în acest an să concureze cu Apple, prin lansarea unor produse sub brandul "Galaxy". Primul lansat a fost telefonul Samsung Galaxy S, rival pentru iPhone, urmat de tableta Galaxy Tab, actual concurent pentru Apple iPad. "Galaxy Player va concura direct cu iPod Touch al Apple şi va ajuta Samsung să atragă mai mulţi utilizatori cu un brand pe care l-a impus odată cu lansarea smartphone-ului Galaxy S", susţine Kin Chanf Yeul, analist la grupul de private equity Mirae Asset Securities.