InterAgro închide combinatele chimice Viromet şi NitroPoros; aproape toţi salariaţii intră în şomaj

Autor: Dornescu Ioan Valeriu 30.12.2010

InterAgro va închide, la începutul anului 2011, combinatele chimice Viromet şi NitroPoros, măsuri justificate de grup prin pierderile determinate de politicile promovate de autorităţi în domeniul gazelor naturale, informează Mediafax Business.

InterAgro a decis să închidă definitiv combinatul chimic Viromet din oraşul Victoria, la 1 ianuarie, şi va opri furnizarea de gaze naturale către NitroPoros de pe platforma industrială Făgăraş, ceea ce echivalează cu închiderea unităţii, se arată într-un comunicat al grupului.

Vor intra astfel în şomaj definitiv 90% dintre angajaţii combinatului din Făgăraş şi 70% dintre cei ai Viromet.

Grupul precizează că a luat această decizie din cauza pierderilor majore determinate de noile politici în domeniul gazelor naturale promovate de autorităţi, nominalizând, printre altele, neprelungirea prevederilor Legii 332/2009, prin care consumatorii care îndeplineau condiţiile şi se declarau întreruptibili în situaţii de urgenţă puteau achiziţiona gaze doar din producţia internă, la preţuri mai mici decât cele din import.

Totodată, InterAgro menţionează că "responsabilii în domeniu" nu au fost de acord ca grupul să renunţe la statutul de consumator întreruptibil.

"Grupul a solicitat renunţarea la acest statut după ce nu a mai fost prelungită Legea 332/2009, care asigura, într-o oarecare măsură, acoperirea pierderilor cauzate de întreruperile în furnizarea gazelor, dirijate către populaţie în situaţii de urgenţă", se menţionează în comunicat.

În plus, la 31 decembrie 2010 încetează acordarea discount-ului comercial aplicabil tuturor furnizorilor de gaze naturale, potrivit InterAgro. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.