Modelul declaraţiei unice privind plata contribuţiilor la stat a fost publicat în Monitorul Oficial. Vedeţi aici cum arată formularul

Autor: Marius Radu - Mediafax 03.01.2011

Persoanele fizice şi firmele vor plăti contribuţiile şi impozitele la bugetul de stat prin completarea unui singur formular, care va fi transmis prin intermediul internetului sau depus pe suport de hârtie, prezentat într-o hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial în 31 decembrie.

Actul normativ, aprobat de Guvern în 28 decembrie, conţine informaţiile necesare privind modelul declaraţiei unice şi modalitatea de depunere a formularului.

Prima declaraţie unică este valabilă pentru obligaţiile aferente lunii ianuarie şi va fi depusă până la data de 25 februarie inclusiv, scrie Mediafax Business.

Formularul de plată a contribuţiilor sociale şi impozitului pe venit va putea fi completat pe suport de hârtie până la 1 iulie 2011, dată după care va fi depus lunar doar prin mijloace electronice.

Astfel, firmele vor completa o declaraţie unică pentru contribuţiile sociale şi impozitul pe venit, care va fi depusă la ANAF, iar Ministerul Finanţelor va trimite ulterior datele la casele de sănătate, şomaj şi pensii.

Până în momentul introducerii acestei facilităţi, firmele erau obligate să completeze cinci formulare pentru achitarea impozitelor, dintre care două la ANAF şi trei pentru asigurări de sănătate, şomaj şi pensii.

Persoanele fizice completau până acum, în anumite situaţii, formulare privind impozitul pe venit, contribuţiile pentru asigurări de sănătate şi pensii.

Vedeţi aici cum arată modelul declaraţiei unice privind plata contribuţiilor la stat a fost publicat în Monitorul Oficial