Ministerul Agriculturii se promovează cu lăutari în Germania - 170.000 de euro pentru un stand

Autor: Loredana VOICULESCU 03.01.2011

Ministerul Agriculturii caută lăutari, scrie Gândul. În 20 de zile instituţia trebuie să găsească un ansamblu folcloric, însă nu unul oarecare, ci unul care să fie de acord să primească onorariul după serviciile prestate, nu înainte.

Problema a apărut după ce taraful "Lăutarii din Teleorman", cu care se negociase de principiu, a refuzat contractul propus, pe motiv că doreau plata înainte. România va participa, în perioada 21-30 ianuarie, la cea mai mare expoziţie din Europa destinată industriei alimentare, agriculturii şi horticulturii care are loc în fiecare an la Berlin, cunoscută sub numele "Săptămâna verde".

La manifestare va participa însuşi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Gândul a obţinut nota de fundamentare a proiectului hotărârii de guvern pentru participarea României la expoziţia de la Berlin în care era menţionată, printre altele, participarea la "prestigioasa manifestare" a tarafului "Lăutarii din Teleorman", însoţit de artistul Gelu Voicu. Însă Ministerul Agriculturii spune că nu poate plăti înainte, ci poate doar să facă deconturile ulterior, aşa că în prezent instituţia se află în discuţii cu reprezentanţi ai "Muzeului Satului" pentru a găsi un alt ansamblu folcloric care să îndeplinească aceste condiţii. Vedeţi pentru ce plăteşte Ministerul Agriculturii 170.000 de euro pe www.gandul.info.