8 ocupaţii noi apărute în COR. Vedeţi aici care sunt

Autor: Adelina Mihai 05.01.2011

HR Club, asociaţia profesioniştilor în resurse umane din România, a introdus în nomenclatorul ocupaţiilor un număr de opt poziţii destinate specialiştilor în resurse umane: director de resurse umane, consultant în resurse umane, specialist în formare, specialist în recrutare, specialist în compensaţii şi beneficii, specialist în dezvoltare organizaţională, consultant intern în resurse umane şi specialist în relaţiile de muncă.

"Aceste ocupaţii au devenit oficiale, cu atât mai mult cu cât ele existau de mult timp pe piaţă fără a putea fi incadrate ca atare", susţine Csaba Gergely, preşedinte al HR Club.

Noile ocupaţii nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial, până acum asociaţia primind doar coduri provizorii pentru aceste ocupaţii. Guvernul a aprobat la finele lunii decembrie o hotărâre aplicabilă de la 1 ianuarie 2011, prin pentru modificarea Clasificării Ocupaţiilor din România (COR), un nomenclator apărut pentru prima dată în anul 1995.

Iniţiativa HR Club de modifcare a unor ocupaţii din COR face parte dintr-un proiect finanţat din fondurile europene pentru resurse umane implementat de HR Club în 2010.