Cei liberi şi puternici/ de Stelian Ţurlea

Ziarul Financiar 06.01.2011
Teodor Baconschi
Creştinism şi democraţie
Editura Curtea veche
Cum poate arăta o cultură politică de inspiraţie creştin-democrată? - aceasta este întrebarea la care încearcă să răspundă cea mai recentă carte a lui Teodor Baconschi, care consideră că trebuie să recuperăm valorile care au construit Europa unită şi care i-au dar României moderne repere istorice de stabilitate. "Există în România nenumăraţi oameni oneşti şi competenţi, ale căror conştiinţe şi voturi nu pot fi cumpărate. Există în România întreprinzători care nu şi-au făcut averea prin afaceri dubioase. Există în România universitari, medici, cercetători cu studii strălucite. Există în România artişti de excepţie, scriitori de anvergură, sportivi de elită. Există în România o clasă de mijloc formată din cetăţeni care au călătorit, au văzut şi au înţeles că se poate trăi şi altfel. Există în România oameni cinstiţi, tineri şi bătrâni, la sat şi la oraş, bogaţi şi săraci, cu credinţă în Dumnezeu şi dornici să trăiască în armonie cu semenii lor. De cele mai multe ori, vocea lor nu se aude. Ei sunt cei liberi şi puternici. Ei sunt forţa vie a naţiunii noastre şi, totodată, adevărata majoritate." Volumul reuneşte texte inedite sau publciate în presa ultimilor doi ani.
Teodor Baconschi este diplomat, om politic şi eseist. S-a născut la 14 februarie 1963, la Bucureşti, ca fiu al scriitorului A.E. Baconsky.
A fost ambasador pe lângă Sfântul Scaun (1997-2001), în Portugalia (2002-2005) şi Franţa (2007-2009), precum şi director general (2001-2002) şi secretar de stat (2005-2006) în Ministerul Afacerilor Externe. Între lunile octombrie 2006 şi august 2007, a fost consilier prezidenţial. Din decembrie 2009, este Ministrul Afacerilor Externe. În luna iunie 2010, a înfiinţat Fundaţia Creştin-Democrată, al cărei preşedinte-fondator este.
Cristina Martin
Clubul Bildenberg
Stăpânii lumii
Editura Litera
"În aceste pagini vi se va relevă existenţa unei instituţii obscure, alcăturiă din cei mai siniştri oameni ai momentului, ca, bunăoară, Henry Kissinger, care consideră că apărarea drepturilor omului înseamnă sentimentalism pur şi acesta trebuie anulat. Pe lîngă faptul că este considerat unul dintre cei mai perstigioşi analişti de politică externă din lume, lui Kissinger i s-a acordat în 1973 Premiul Nobel pentru Pace, cu toate că este autorul unui raport secret în care planfică reducerea drastică a populaţiei, folosirea resurselor strategice şi producerea de alimente ca armă de control social. Propunerile sale sunt încă în vigoare."
Clubul Bilderberg este prima carte scrisă despre grupul care domină lumea şi contolează viaţa tuturor. Este rezultatul unor investigaţii extrem de riscante, care dezvăluie adevăratele nume şi intenţii ale membrilor săi. Încă de la inceptul anilor 50 ai secolului XX, au început să aibă loc anual reuniuni internaţionale secrete în ţările din Europa, din Statele Unite ale Americii şi din Canada, la care participau cele mai influente persoane din lume, politicieni, repezentanţi ai Caselor regale, oameni de afaceri, jurnalişti. Fondatorii şi principalii arhitecţi ai Grupului Bilderberg sunt David Rockefeller şi Henry Kissinger.

Cristina Martin, autoare specializată în jurnalism politic şi social, este prima care a îndrăznit să vorbească despre unul dintre cele mai controversate subiecte ale istoriei noastre recente. Ea mărturiseşte: "Când am auzit prima dată despre clubul Bilderberg m-au trecut fiorii. Totul părea mai degrabă ficţiune decât realitate. Am contactat imediat un cercetător despre care ştiam că îl urmăreşte de câţiva ani şi al cărui nume nu îl voi dezvălui pentru a-i proteja viaţa. El mi-a spus că Bilderberg este ca Big Brother Ochiul care vede şi controlează totul! Şi n-o fac pentru bani, ei sunt deja foarte bogaţi. Adevăratul lor obiectiv este puterea absolută, forţa de a transforma oamenii în sclavi. Puterea este ceea ce îi uneşte şi îi determină să acţioneze."